CRIZA IMIGRANŢILOR: Aproximativ 1.000 de imigranţi, salvaţi într-o zi, din largul Libiei în încercarea de a ajunge în Italia

CRIZA IMIGRANŢILOR: Aproximativ 1.000 de imigranţi, salvaţi într-o zi, din largul Libiei în încercarea de a ajunge în Italia

 Aproximativ 1.000 de imigranţi au fost salvaţi, în cursul zilei de marţi, de marina germană şi paza de coastă italiană, în largul Libiei, încercând să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Italia, informează agenţia de presă AFP.

Marina germană a anunţat miercuri că a salvat 615 imigranţi care pluteau în derivă în largul Libiei în încercarea de a traversa Mediterana, în patru bărci pneumatice, pentru a ajunge în Italia.
Imigranţii plutiseră în derivă timp de zece ore, în cursul zilei de marţi, şi trebuiau să ajungă miercuri în jurul orei locale 13.00 în portul Pozzallo, din Sicilia.
În total, 951 de imigranţi au fost salvaţi de pe Marea Mediterană în cursul zilei de marţi, a anunţat paza de coastă italiană, printre care şi cele 227 de persoane salvate de autorităţile italiene.
Peste 131.000 de imigranţi au ajuns în Europa după ce au traversat Marea Mediterană în primele două luni ale anului, mai mult decât se înregistraseră în prima jumătate a anului trecut, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.