Cristian Niculescu-Țâgârlaș: “Sunt optimist în ceea ce privește colaborarea parlamentară între România și Kazahstan”

România întreține contacte bilaterale cu majoritatea statelor lumii, relații internaționale concretizate la nivel parlamentar și prin activitatea grupurilor de prietenie constituite la nivelul legislativului, formate din deputați și senatori desemnați de grupurile politice din care fac parte.

În acest context, colaborarea parlamentară realizată la nivelul grupurilor de prietenie contribuie decisiv la dezvoltarea cooperării în domenii de interes comun pe plan politic, economic, științific și cultural.

Desemnat în calitate de președinte al grupului parlamentar de prietenie cu Republica Kazahstan, senatorul liberal Cristian Niculescu-Țâgârlaș, a declarat:

“Am avut o întalnire cu Excelența Sa Nurbakh Rustemov, ambasadorul Kazahstanului în România cu care am purtat o discuție constructivă despre colaborarea prezentă și viitoare, inclusive despre agenda viitoarelor întâlniri dintre grupurile parlamentare ale celor doua țări. Apreciez în mod deosebit punctele de vedere exprimate de ambasadorul Kazahstanului în România și sunt optimist în ceea ce privește dezvoltarea pe viitor, pe baze solide si reciproc avantajoase, a relațiilor bilateral între România și Kazahstan”.

Republica Kazahstan este unul dintre cei mai importanți parteneri ai României din Asia Centrală, fapt materializat prin relaţii bilateral strânse, concretizate printr-o cooperare diversificată în domenii de interes comun, pe primul loc fiind sectorul energetic şi industria adiacentă. Ca stat membru al Uniunii Europene, România susține dialogulîntre Republica Kazahstan și instituțiile europene, ca parte a strategiei comunitare în regiunea Asiei Centrale, fapt confirmat și de ratificarea Acordul Consolidat de Parteneriat şi Cooperare între Uniunea Europeană şi Republica Kazahstan, intrat în vigoare la 1 martie 2020.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.