Cristian Brian: Un pas înainte pentru sănătatea publică din mediul rural
Proiectul USR care aduce medicii mai aproape de românii din zonele defavorizate a fost adoptat în Parlament.
 Satul românesc se confruntă cu o mare criză de personal medical: există doar 3 medici pentru fiecare 1.000 de locuitori, de 3 ori mai puțini decât media europeană. Oamenii nu au acces la servicii medicale și la educație în sănătate din cauza izolării geografice, a imposibilității de a-și plăti un drum la spital sau, pur și simplu, pentru că nu au niciun ajutor din partea nimănui.
 Aceste lucruri duc la o mulțime de probleme, chiar tragedii: boli nedepistate la timp, acces greoi la servicii de spitalizare, suferință și morți evitabile.
 ”Proiectului de lege pentru asistență medicală mobilă, depus de colegul meu Tudor Rares Pop – Deputat USR, vine cu o mulțime de beneficii atât pentru pacienți, cât și pentru medici, dar cel mai important lucru pe care-l schimbă este că va ușura accesul oamenilor la controale periodice generale și de specialitate, la servicii de prevenție și de screening pentru cel mai des întâlnite boli.
 Caravana medicală este una dintre puținele metode eficiente prin care pot fi ajutați acești oameni. Prin adoptarea proiectului de lege, oamenii chiar și din cele mai izolate și defavorizate zone ale României vor putea beneficia de atenția și de grija unui medic”, – a declarat Cristian Brian, deputat USR PLUS Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.