VIDEO | Criminalitatea economică e pe un trend descendent

În ceea ce privește dosarele penale instrumentate în domeniul criminalităţii economice de către poliţiştii maramureşeni, s-a constatat, în anul trecut, o diminuare a stocului acestora. Capitolul combaterea evaziunii fiscale reliefează un trend descendent  al numărului dosarelor înregistrate, cu 20 mai puţine comparativ cu 2017, respectiv o reducere a evaziunii fiscale cu  consecinţa creşterii încasărilor la bugetul consolidat al statului la nivelul judeţului.

Pentru prevenirea și combaterea criminalității în domeniul economico-financiar, poliţiştii maramureşeni au derulat, anul trecut, 55 de activități speciale în dosare penale pe linie de evaziune fiscală, corupție și contrabandă, trafic și comerț ilicit cu produse din tutun și au fost făcute 113 percheziții domiciliare, 25 de percheziții auto și 4 percheziții în sisteme informatice. În ceea ce privește dosarele penale instrumentate în domeniul criminalităţii economice se constată o diminuare a stocului total de dosare penale cu 8% și o diminuare semnificativă a  numărului de dosare mai vechi de 1 an de la înregistrare, cu 48%.

Activităţile polițiștilor specializaţi în investigarea criminalității economice în domeniul evaziunii fiscale au avut ca rezultat în anul 2018, recuperarea unor prejudicii de 5,57 milioane de lei, din care 348.410 lei prin măsuri asiguratorii.

Pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu tutun şi produse din tutun, rezultatele pozitive au fost obţinute cu implicarea tuturor structurilor din cadrul unităţii. Inspectoratul de Poliţie al judeţului Maramureş evidenţiază o creștere semnificativă a dosarelor penale înregistrate (cu 76 de dosare) și peste 146.000 de pachete cu ţigări confiscate. În cadrul dosarelor penale instrumentate au fost indisponibilizate 14 mijloace de transport auto folosite la săvârşirea de infracţiuni, în valoare totală de peste 102.000 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.