VIDEO | Creștere alarmantă a numărului infectărilor cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Creștere alarmantă a infectărilor de coronavirus. În ultimele 24 de ore la nivel național au fost înregistrate 450 de cazuri noi de îmbolnăvire. 5 dintre aceste sunt în județul Maramureș. De asemenea în ultimele 24 de ore 20 de români infectați cu coronvirus au decedat.

Până astăzi, 2 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 27.746 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.433 au fost externate, dintre care 19.363 pacienți vindecați și 1.070 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Numărul de pacienți asimptomatici a suferit modificări față de ziua anterioară ca urmare a actualizării datelor de către unitățile sanitare, în ultimele 24 de ore. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Au fost verificate peste 1000 persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Au fost utilizate 17 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. S-a procedat la verificarea respectării măsurilor stabilite în perioada de alertă de către 13 agenți economici. Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 44 de maramureșeni, din care 40 de persoane au intrat în autoizolare la domiciliu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.