Video | Crăciun în Maramureș, ediția a XV-a

Povestea Crăciunului autentic, tradițional, bogat în datini și obiceiuri, continuă. După ce vă veți bucura de Sfintele Sărbători în tihna familiei, vă invităm să sărbătoriți Crăciunul și în mijlocul comunității. În data de 27 decembrie, în Muzeul Satului din Baia Mare va avea loc cea de-a XV-a ediție a evenimentului „Crăciun în Maramureș”. Această ediție este organizată de Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș și Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș.

În centrul acestui eveniment de suflet se vor regăsi din nou cele mai frumoase tradiții maramureșene specifice sărbătorilor de iarnă. Cea de-a XV-a ediție a evenimentului „Crăciun în Maramureș” va debuta cu o paradă a colindătorilor veniți din toate zonele județului, având ca antemergători căruțe trase de cai. Îmbrăcați în straie tradiționale, colindătorii vor străbate traseul strada Gheorghe Șincai nr. 46 – Piața Libertății – Podul Viilor – Stadionul Municipal – Muzeul Satului, după care vor umple ulițele „Satului de pe Deal”, pentru a vesti bucuria Nașterii Domnului. Într-un decor magic, în curțile gospodăriilor din Muzeul Satului, unitățile administrativ-teritoriale din județul Maramureș își vor întâmpina oaspeții cu bucate alese și se vor întrece în etalarea tradițiilor specifice zonelor pe care le reprezintă.

Totodată, în cadrul evenimentului va fi organizat și un Târg de Crăciun cu participarea meșterilor populari și producătorilor locali, prilej numai bun pentru refacerea stocurilor necesare zilelor de sărbătoare care urmează.

Alături de grupurile de colindători, pe scena amplasată în proximitatea Porții “Traian Bilțiu Dăncuș”, vor mai urca și îndrăgiții artiști Paula Hriscu, Virginia Irimuș, Frații Chindriș și Anda Horoba care, prin recitalurile lor pline de emoție, vor transmite publicului căldura și bucuria specifice Crăciunului. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 12:00, iar accesul publicului în incinta Muzeului Satului va fi permis începând cu ora 11:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.