Costurile cu gestionarea deșeurile reziduale scad cu 170 de lei/tonă

După rezilierea de către Consiliul Județean a contractului pentru activitățile de sortare, transfer, tratare și depozitare ADIGIDM Maramureș a organizat procedura pentru delegarea tuturor acestor activități pe Zona 1 de colectare.

De azi, noii operatori pe fluxul deșeurilor și-au început activitatea. Față de tarifele practicate de Drusal în contractul pe activitățile de sortare, tratare, transfer și depozitare a cărei valabilitate a încetat azi, suma noilor tarife este cu 170 de lei/to mai mică pentru gestionarea fracției reziduale. Doar pe Baia Mare factura va scădea cu peste 4 milioane de lei/an. Drusal va mai presta doar activitatea de colectare pentru UAT-urile din Zona 1.

Această scădere a costurilor ar trebui să se regăsească în taxa de salubrizare aprobată de fiecare consiliu local. Separarea la sursă a deșeurilor și deviarea, în mediul rural, de la colectare a biodeșeurilor prin transformarea lor în compost rămân soluții pentru oricare dintre noi pentru reducerea costurilor”, a declarat Romeo Dobocan, director executiv ADIGIDM Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.