Video|Cosmin Butuza: Președintele Klaus Iohannis blochează investiții de peste 18 milioane de lei, în Complexul Sportiv Național ”Lascăr Pană”

Prezent la conferința de presă a PSD Maramureș, care a avut loc vineri, 1 martie, în Baia Mare, secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Cosmin Butuza a vorbit despre investițiile pe care Ministerul pe care îl reprezintă vrea să le facă în Maramureș, în 2019.  Acesta a arătat că, un prim proiect pe care a promis că îl va implementa la nivelul județului Maramureș, odată ajuns în Guvernul României, a fost realizarea unui Complex Național Sportiv (CNS) în Maramureș. Această structură sportivă a prins contur în Baia Mare, încă din octombrie 2018, fiind primul complex de acest fel care s-a realizat în ultimii 18 ani, la nivel național.

”La finalul anului 2018 am reușit să alocăm primii bani de la Ministerul Tineretului și Sportului pentru investiții în Complexul Sportiv Național ”Lascăr Pană” Baia Mare, în vederea realizării studiilor de fezabilitate. În acest an, bugetul Ministerului s-a dublat și avem prevăzute, doar pentru 2019, peste 18 milioane de lei ca investiții în CNS Lascăr Pană. În anul 2019, ne-am propus să renovăm hotelul Sport din Baia Mare, investiție care este prevăzută la suma de două milioane de euro. Alte reparații capitale urmează să fie făcute sunt la bazinul de înot descoperit, la vestiarele, grupurile sanitare și la sistemul de climatizare al Sălii Polivalente, la vestiarele și sistemul de iluminat ale bazinului de înot acoperit, la Complexul de cazare și cantină Stibina. Tot pentru anul 2019, Ministerul Tineretului și Sportului a prevăzut, ca investiții în Maramureș, realizarea unei săli de sport – structură ușoară de 300 mp, precum și finalizarea documentației tehnico-economică pentru RK STadion atletism. Alte active fixe prevăzute ca investiții pentru anul 2019 privesc dotări la sala de forță a bazinului olimpic acoperit, la sala de forță a Sălii Polivalente, la sala de forță a stadionului de rugby, un sistem de cronometraj la bazinul olimpic, despărțitoare pentru piscine, dar și blocstarturi pentru competițiile de înot. Toate investițiile sunt blocate în acest moment de președintele României, Klaus Iohannis, care a atacat Legea Bugetului de Stat la Curtea Constituțională. Personal, dau asigurări că, atâta timp cât voi fi secretar de stat voi continua să lupt, alături de administrația județeană și de administrația locală, pentru a continua investițiile în domeniul sportului în Maramureș și în Baia Mare, indiferent de piedicile care îmi vor apărea în cale”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Cosmin Butuza.

Biroul de presă al PSD Maramureș

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.