VIDEO | CORONAVIRUS: Cel mai mare număr de infectări din 2021

În ultimele 24 de ore au fost raportate 6.186 de cazuri noi de COVID-19, din 39.841 de teste efectuate. Este cel mai mare număr de infectări din 2021. Dintre cazuri, 101 au fost înregistrate în județul Maramureș.

La nivelul întregii țări pe secțiile de Terapie Intensivă, situația este în continuare dramatică: 1.266 de persoane sunt internate în stare gravă.

De la începutul pandemiei, în județul Maramureș sunt 18 486 persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 3397 pacienți vindecați, 236 pacienți sunt internați în spital, 10 internați la ATI, din care un pacient intubat. 773 de maramureșeni  infectați cu noul coronavirus au decedat de la începutul pandemiei.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat 94 de misiuni. Cele 114  efective angrenate au procedat la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la menținerea ordinii și siguranței publice, la respectarea măsurii de carantinare/izolare de către persoanele aflate în locațiile declarate. La TELVERDE 0800 800 165 s-au primit trei sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare de către instituțiile abilitate. Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate patru persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. S-au verificat cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă peste 50 de agenți economici. Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 7000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.