Copiii de la CTF Bradului Sighetu Marmației din cadrul DGASPC Maramureș au fost în vizită la Sinagoga

De Ziua Internațională a Holocaustului, însoțiți de educatoarele Bota Ileana și Popan Ioana, copiii de la CTF Bradului Sighetu Marmației, din cadrul DGASPC Maramureș, au fost în vizită la Sinagoga. Din cauza programului școlar au ajuns la ora când se pregăteau de sabat și copiii nu au putut vizita interiorul, dar au fost invitați să vină în altă zi.

Și la CTF Tompa Sighetu Marmației, copiii au aflat de la educator Kantor Susana ce înseamnă Holocaust și despre acțiunile nazismului în lagărul de concentrare de la Auschwitz II-Birkenau.

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este ziua de 27 ianuarie din fiecare an și este prima comemorare universală a victimelor Holocaustului. 27 ianuarie este data la care, în 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau (astăzi în Polonia) a fost eliberat de armata sovietică.

La Sighetu Marmației, unde s-a construit cea mai mare Sinagoga din Europa, evenimentul a fost comemorat de evrei sosiți din toate colțurile lumii.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.