Copiii de la Casele de Tip Familial Bradului, Pandurilor,  Tompa și Centrul de Zi Sighetu Marmației, din cadrul DGASPC Maramures au vizitat ITPF Sighetu Marmației

De o activitate deosebită au avut parte copiii de la Casele de Tip Familial Bradului, Pandurilor, Tompa și Centrul de Zi Sighetu Marmației, din cadrul DGASPC Maramureș, care au vizitat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

Instituția și-a deschis porțile pentru copii în cadrul programului “Școala Altfel”, evenimentul fiind susținut și de către Asociația Internațională a Polițiștilor (IPA) Regiunea 2 Maramureș.

 Copiii au fost încântaţi că au văzut echipamentele poliţiştilor de frontieră, autovehiculele din dotare şi mai ales că au urcat la volanul autospecialelor cu termoviziune, au activat sirenele, au îmbrăcat veste antiglonț, au simulat oprirea în trafic a autoturismelor folosind paletele și vestele reflectorizante, s-au urmărit pe furiș, unii pe alții, cu binoclurile și au primit multe informații despre activitatea polițiștilor de frontieră.

 Atracţia zilei a fost exercițiul demonstrativ susținut de câinele polițist de frontieră, ciobănescul german Athos (campion MAI), care a avut mulți susținători, iar după fiecare reușită a avut parte de aplauzele celor mici.

 La final, copiii au primit dulciuri și baloane colorate din partea polițiștilor de frontieră și a reprezentanților IPA, Regiunea 2 Maramureș.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.