Copiii de la Casa de Tip Familial Pandurilor și cei de la Centrul de Zi Sighetu Marmației, din cadrul DGASPC Maramureș, au desfășurat activități pe tema nonviolenței în școală

𝗭𝗶𝘂𝗮 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮̆ 𝗮 𝗡𝗼𝗻𝘃𝗶𝗼𝗹𝗲𝗻𝘁̦𝗲𝗶 𝗶̂𝗻 𝗦̦𝗰𝗼𝗮𝗹𝗮̆ este celebrată pe 30 ianuarie, reprezentând ziua în care s-a stins din viață Mahatma Gandhi (1869-1948), o personalitate ce a promovat pacea și nonviolența. Mesajul acestui demers este: „Iubire universală, nonviolență și pace”.

Copiii de la Casa de Tip Familial Pandurilor și cei de la Centrul de Zi Sighetu Marmației, din cadrul DGASPC Maramureș, au desfășurat activități pe această temă, în care au discutat despre formele bullying-ului, despre violenţa din şcoli şi din jurul acestora.

Scopul acestei zile este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect, mesajul principal fiind „dragoste universală, nonviolenţă şi pace. Dragostea universală este mai bună decât egoismul, nonviolenţa este mai bună decât violenţa şi pacea este mai bună decât războiul”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.