Copii la discuții cu polițiștii

În cursul acestei săptămâni, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au revenit la Școala Gimnazială din Chelința pentru a continua activitățile de informare și prevenire a elevilor în vederea reducerii riscului de victimizare a acestora.

Elevii claselor primare au beneficiat de recomandările polițiștilor referitoare la importanța adoptării și respectării regulilor de siguranță, gestionarea conflictelor și formarea unor abilități specifice de management al agresivității.

Astfel, în cadrul discuțiilor purtate cu elevii au fost abordate tematici de natură judiciară adaptate mediului școlar preuniversitar, prin care aceștia să conștientizeze consecințele faptelor antisociale și/sau ilegale, derulându-se totodată și activități interactive pentru consolidarea practică a aspectelor teoretice prezentate de polițiști. Și de această dată activitatea de informare fiind adaptată segmentului de vârstă, respectiv învățământ primar.

Activitățile au cuprins și o întâlnire cu părinții sau reprezentanții legali ai copiilor. Au fost prezentate o serie de riscuri la care sunt expuși copiii lor, modalități de abordare, semnale în comportamentul copiilor la care trebuie să fie receptivi, dar și soluții pentru gestionarea anumitor probleme.

S-a pus accent pe ideea conform căreia optimizarea legăturilor dintre părinții copiilor și cadrele didactice, precum și implicarea activă a acestora în dezvoltarea minorilor cresc șansele copiilor de a dobândi comportamente preventive și antisociale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.