Cooperare pentru combaterea criminalității

În perioada 14 – 20 aprilie, poliţiştii români şi partenerii lor de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 613 persoane, 47 de autovehicule şi 37 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS).

Astfel, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 419 persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 10 mandate europene de arestare, fiind depistate 87 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 199 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 5 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 26 de documente, au fost găsite 43 de autovehicule şi 4 plăcuţe de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 194 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.