Controale la sălile de jocuri de noroc și de pariuri sportive

Polițiștii maramureșeni, sub coordonarea specialiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, au efectuat pe tot parcursul lunii februarie controale la sălile și incintele de exploatare a jocurilor de noroc și pariuri sportive cu puncte de lucru pe raza județului.

Modalitatea de organizare și realizare a pazei și protecției bunurilor, verificarea funcționalității sistemelor tehnice de protecție și de alarmare împotriva efracției, dar și respectarea cerințelor minimale de securitate conform prevederilor legale în vigoare au fost câteva dintre aspectele verificate de polițiști. De asemenea s-au testat timpii de intervenție a echipajelor de monitorizare și intervenție, precum și dotarea și echiparea agenților de intervenție.

De la începutul lunii februarie până în prezent au fost efectuate controale la 96 de obiective care își desfășoară activitatea pe raza județului Maramureș. Verificările efectuate au relevat că o parte dintre acestea nu aveau implementate toate măsurile stabilite în analiza de risc la securitatea fizică a obiectivelor, altele nu aveau implementate cerințe minimale de securitate.

Abaterile constatate în cadrul acțiunii, cât și alte nereguli privind aspecte în domeniul sistemelor de securitate constatate de polițiști în perioada menționată s-au materializat prin aplicarea a 58 de sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor aplicare a fost de 129.000 lei. Totodată, cu ocazia controalelor, au fost stabilite măsuri și termene de remediere a deficiențelor constatate, dar și instruiri ale personalului în vederea sporirii vigilenței și capacității de reacție în situația comiterii de infracțiuni contra patrimoniului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.