Controale amănunţite la graniţa cu Suedia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenționează să se deplaseze în Regatul Suediei că autorităţile locale au anunţat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere, valabilă până la data de 11 mai 2019.

Se recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei înspre și dinspre Suedia, un act valabil de identitate (pașaport sau carte de identitate națională).

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm +468205674, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463.

‘Există în continuare o ameninţare pentru ordinea publică şi securitatea internă’, au afirmat autorităţile. Suedia a introdus măsurile în noiembrie 2015, un an în care a înregistrat 163.000 de cereri de azil, număr care a suprasolicitat resursele şi capacitatea de cazare ale centrelor de primire şi municipalităţilor locale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.