CONTRABANDIŞTI INGENIOŞI: Ţigări ascunse sub fân, într-o autoutilitară care transporta cai

CONTRABANDIŞTI INGENIOŞI: Ţigări ascunse sub fân, într-o autoutilitară care transporta cai

 Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, peste 11.100 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 95.000 lei, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.

În data de 6 martie, poliţiştii de frontieră de la S.T.P.F. Maramureş au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 22.00, un echipaj al poliţiei de frontieră, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control, pe raza localităţii Săcel, jud. Maramureş, două autoturisme, o autoutilitară marca Iveco şi un autoturism marca Volkswagen, în care se aflau 5 persoane.
Cu ocazia controlului, s-a constatat faptul că şoferul autoutilitarei transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, trei cai. La controlul maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse sub fân, două colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.
Pe timpul verificărilor s-a constatat faptul că cel de-al doilea autoturism oprit, marca Volkswagen, avea rolul de antemergător în asigurarea transportului ilegal de ţigări.
Ca urmare, cele cinci persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 32 ani, împreună cu cele două autoturisme şi ţigările au fost conduse la sediul S.T.P.F. Maramureş în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 1.450 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 13.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
De asemenea, autoutilitara marca Iveco, folosită la transportul ţigărilor a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.
Astăzi, în jurul orei 1.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului au descoperit, sub un pasaj de cale ferată, în apropierea frontierei de stat, 10 colete care conţineau ţigări.
În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 8.910 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 81.000 lei. La cercetări, a fost identificată o persoană de sex masculin, domiciliată pe raza comunei Bistra, judeţul Maramureş, care a fost implicată în activitatea infracţională. 
Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.