CONTRABANDĂ: Ţigări în valoare de peste 50.000 lei confiscate la frontieră

CONTRABANDĂ: Ţigări în valoare de peste 50.000 lei confiscate la frontieră

 Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, peste 5.740 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 51.500 lei, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.

În data de 3 martie, poliţiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Sarasău au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. În jurul orei 8.30, un echipaj al poliţiei de frontieră, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control pe DN19, pe raza localităţii Sarasău, un autoturism marca Skoda, condus de Yevhenii H., de 22 ani, cetăţean ucrainean. După verificarea documentelor poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control asupra maşinii ocazie cu care au fost descoperite 6 colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.
Persoana în cauză, împreună cu maşina şi ţigările a fost condusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare totală de 27.200 lei.
Pe timpul verificărilor s-a constatat că în activitatea infracţională au mai fost implicate două persoane care au fost depistate ulterior în P.T.F. Sighet, în timp ce încercau să iasă din ţară. Acestea au fost identificate ca fiind Ivan B. şi Ivan G. în vârstă de 22 respectiv 24 ani, ambii cetăţeni ucraineni.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi complicitate la contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.