Constuirea Podului peste Tisa în zona Tepliţa, un proiect fezabil

Constuirea Podului peste Tisa în zona Tepliţa, un proiect fezabil

La solicitarea comunităţii sighetene, dar şi a comunităţii din Biserica Albă din Ucraina edilii celor două localităţi au pus la cale un proiect de construire a unui Pod peste Tisa în zona Tepliţa. Proiectul nu a prins rădăcini până acuma,din lipsa fondurilor, dar autorităţile locale readuc în discuţie posibilitatea finanţării acestui proiect.

Subiectul construirii unui pod peste Tisa în zona Tepliţa a fost readus în discuţie la o întâlnire la acre au participat primarul orasul, Eugenia Godja, viceprimarul comunei Biserica Albă din Ucraina şi senatorul PSD Sorin Bota.
„Pentru acest proiect s-a realizat un studiu de fezabilitate în urmă cu 11 ani, care v-a trebui refăcut, pentru a aduce indicii economici şi tehnici la zi, iar prin Programul de Dezvoltarea Transfrontalieră, pe care România îl are negociat cu Uniunea Europeană pentru a obţine fonduri pe diferite scheme de finanţare, există soluţia reală de a se obţine fonduri nerambursabile în proporţie de 75 % pentru construirea acestui pod”, a declarat Sorin Bota, deputat PSD. Pentru împlinirea acestui deziderat trebuie să existe o hotărâre de Consiliu în ambele localităţi şi un acord de parteneriat. Urmează ca acest proiect să fie depus spre finanţare anul viitor, iar dacă se va obţine finanţare se va începe licitaţia pentru poriectul tehnic şi pentru execuţia lucrării. „Ţinând cont de birocraţia accesării fondurilor europene, în varianta optimistă, acest poriect ar putea fi relizat în următorii 3 ani” a conchis senatorul Sorin Bota.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.