Consiliul Naţional al Elevilor cere promulgarea urgentă a legii privind dotarea cu dispozitive conectate la internet pentru elevii dezavantajaţi

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE), structura de reprezentare a elevilor din România, îi solicită preşedintelui României promulgarea, în regim de urgenţă, a legii privind dotarea elevilor dezavantajaţi cu dispozitive prin care să poată accesa şcoala online, lege adoptată de Parlamentul României în 23 iunie 2020.

”În contextul în care educaţia în mediul digital nu a fost garantată pentru aproximativ 900.000 de elevi din România, suntem de părere că toate partidele politice şi instituţiile centrale trebuie să se solidarizeze cu cauza promovată de structura de reprezentare a elevilor încă din martie 2020. Inechităţile din sistemul educaţional vor continua să se adâncească pe măsură ce elevii din mediile social-dezavantajate continuă să fie lăsaţi în afara sistemului de învăţământ” – se arată într-un comunicat al CNE.

”Guvernul României nu a susţinut această iniţiativă legislativă, fapt care ne determină să considerăm că rezolvarea problemei elevilor dezavantajaţi va fi tergiversată. În contextul în care rezultatele la Evaluarea Naţională probează faptul că elevii din mediul rural nu au putut, în aproximativ jumătate din cazuri, să obţină o notă de trecere, orice amânare a implementării legii se transpune în prelungirea abandonului şcolar instituit în momentul în care Ministerul Educaţiei şi Cercetării a introdus obligativitatea orelor online fără a asigura echipamentele necesare pentru elevii şi profesorii dezavantajaţi.

Facem apel la iniţiatorul proiectului România Educată să conştientizeze nevoia implementării acestei legi, astfel încât, începând cu luna septembrie a acestui an, niciun elev să nu mai fie privat de educaţie” – mai scrie în comunicat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.