Consiliul Județean Maramureș finalizează proiectul Mara Strategy

Luni, 11 decembrie 2023, în prezența a numeroși participanți, prezenți fizic și online, s-a desfășurat conferința finală a proiectului „Mara Strategy” finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă și implementat de Consiliul Județean Maramureș.

Scopul proiectului Mara Strategy a fost consolidarea structurii și capacității administrative prin creșterea calității, eficienței și gradului de adresabilitate al actului administrativ la nivelul Consiliului Județean Maramureș, prin dezvoltarea planurilor și strategiilor de dezvoltare ale județului, coroborat cu implementarea de măsuri de reducere a birocrației și simplificare pentru cetățeni, în perioada de implementare a proiectului. Valoare totală a contractului este de 4.885.779,27 lei din care eligibili au fost 3.951.959,85 lei.

În cadrul conferinței finale s-au prezentat principalele rezultate ale proiectului care constau în elaborarea a patru documente de importanță majoră pentru județul Maramureș: „Planul Strategic Instituțional”, ”Strategia investiţională a județului Maramureș pentru perioada 2021-2030” și „Strategia sectorială –  Dezvoltarea și Promovarea Turismului în Maramureș 2021-2027” și „Planul de Amenajarea a Teritoriului Județului Maramureș”.

Totodată, prin proiect, un număr de 48 de funcționari publici au fost instruiți și perfecționați în diverse teme legate de planificarea strategică, urbanism și amenajarea teritoriului, politici publice și GIS.

De asemenea, s-au realizat două aplicații informatice: un sistem informatic de tip portal informatic care asigură interfața on-line pentru cetățeni cu scopul reducerii birocrației și pentru furnizarea de informare/asistență, inclusiv sistem informatic de gestiune a informațiilor geospațiale – Portalul GIS și sistem informatic de gestiune a arhivelor proprii, precum și digitalizarea proceselor și a fluxurilor de documente inclusiv retro-arhivarea documentelor din arhiva tradițională a Consiliului Județean Maramureș denumit „Repozip”.

În conferința finală, vicepreședintele Consiliului Județean, Doru Alexandru Lazăr, și directorul Direcției Dezvoltare și Implementare Proiecte, Claudia Breban, au subliniat importanța documentelor strategice elaborate și impactul pe termen mediu și lung asupra dezvoltării județului Maramureș. Managerul proiectului, Dan Cocoșilă, a rezumat principalele activități din proiect, cât și oportunitățile și provocările întâmpinate pe parcursul implementării.

În final, s-a concluzionat că obiectivul general al proiectului, îmbunătățirea simțitoare a calității, eficienței și gradului de adresabilitate a actului administrativ la nivelul Consiliului Județean Maramureș către cetățean, instituții și comunitate, a fost atins cu succes.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.