VIDEO | Consiliul de Administrație al Colegiului Național ”Mihai Eminescu”a decis să intre pe scenariul galben

Consiliul de Administrație al Colegiului Național ”Mihai Eminescu”a decis să intre pe scenariul galben. Sălile care nu oferă suficient spațiu, dar și lucrările care se derulează la unul dintre corpurile clădirii, împiedică adoptarea unui scenariu verde.

Multe dintre unitățile școlare din Baia Mare merg pe scenariul verde. Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, a ales însă, scenariul hibrid.

Motivul ține de faptul că nu avem săli atât de spațioase, astfel încât numărul de elevi dintr-o sală să depășească 21, 22 de elevi. Al doilea aspect este legat de faptul că al doliea corp al clădirii este în reabilitare. Toate clasele vin în sistemul hibrid, jumătate fizic, jumătate online.  În acest timp clasele a IX-a, a XI-a și a XII-a vin la școală de dimineață, începând cu ora 7:30, iar clasa a X-a, în regim de după masă, începând cu ora 14:00”, spune Marius Crăciun, directorul Colegiului Național ”Mihai Eminescu”.

Schimbările ce au intervenit o dată cu începerea unui nou an școlar le resimt nu doar elevii, ci și cadrele didcatice.

”Totul e diferit, nu mai e ceea ce a fost. Ne adaptăm din mers. Pentru colegiul nostru am reușit ca fiecare clasă să o conectăm la internet. Astfel, toții elevii care învață de acasă, pot avea acces online la oră. Bineînțeles că apar și probleme tehnice, nu putem spune că totul este perfect. Fiecare zi poate aduce o îmbunătățire, însă. Sunt situații însă când internetul, parțial cade, poate difuzorul se strică, sau elevul de acasă, din cazua zonei sau a aparaturii pe care o are nu poate recepționa  foarte bine ce spune profesorul la clasă”, adaugă directorul Marius Crăciun.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.