Conflict de interese la CSM Sighet

Conflict de interese la Clubul Sportiv Municipal Sighetu Marmației. Președintele clubului, George Opriș, este și reprezentant în consiliul de administrație. Această problemă a fost adusă în atenția Consiliului Local Sighet la ședința din 27 septembrie.

Consilierul local Petru Rednic a cerut primarului municipiului Sighetu Marmației să numească pe altcineva ca reprezentant al primarului în consiliul de administrație pentru a intra în legalitate.

”Domnul George Opriș este președintele Clublui Sportiv Municipal și este și reprezentant în consiliul de administrație, reprezentantul primarului. Eu nu mă pricep la cele juridice foarte bine dar consider că se află într-un conflict de interese fiind și membru în consiliul de administrație și  președinte al CSM. O să îl rog pe domnul primar să facă o altă propunere ca să intrăm în legalitate”, a spus consilierul local Petru Rednic.

”Orice persoană care consideră că se află într-o stare de conflict de interese sau o astfel de situație personal poate să ia atitudine. Poate să se retragă și să vacanteze poziția din consiliul de administrație și să se vină cu o nouă nominalizare. E foarte simplu, dacă nu o să mai stăm așa multe luni. Dacă nu vine primarul 7 luni așa o să stea?”, a adăugat Daniela Onița Ivașcu, consilier local.

Secretarul Primăriei Sighet Sorin Rednic a confirmat că în acest caz este vorba despre un conflict de interese și a spus cum ar putea fi deblocată această situație.

„Între cele două calități ale domnului Opriș există un conflict de interese respectiv nu poate să participe la ședințele consiliului de administrație și să își valideze practic acțiunile pe care le face în calitate executivă ca și președinte al clubului. Domnul Opriș poate într-adevăr să schimbe această situație dându-și demisia din funcția de președinte al clublui pentru că aia e la dispoziția dumnealui, dincolo în consiliul de administrație este reprezentant al cuiva respectiv trebuie să solicite acel cuiva, respectiv primarului să fie înlocuit”, a precizat Sorin Rednic, secretarul Primăriei Sighet.

Secretarul Primăriei Sighet a mai spus că dacă George Opriș nu va face niciun pas în cazul conflictului de intertese în care se află, consiliul de administrație ar trebui să redacteze o adresă către primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli, pentru a dispune luarea unor măsuri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.