CONDUCEREA, BAT-O VINA: Peste 100 de sindicaliști din educație au protestat azi în fața Inspectoratului Școlar

CONDUCEREA, BAT-O VINA: Peste 100 de sindicaliști din educație au protestat azi în fața Inspectoratului Școlar

 Aproximativ 150 de sindicalişti maramureşeni din educaţie au protestat astăzi în fața sediului Inspectoratului Şcolar Judeţean. Aceştia şi-au exprimat nemulţumirile faţă de conducerea inspectoratului, care, spun ei, refuză avizarea statelor de personal şi de plată ce cuprind sporurile pentru condiţii periculoase prevăzute de lege. 

Deși lista problemelor cu care se confruntă învățământul este una lungă, sindicaliştii din educaţie au hotărât să se oprească astăzi, prin această acțiune, asupra uneia dintre ele, deoarece privește categoria cea mai defavorizată a angajaților din învățământ, și anume personalul nedidactic. Ca urmare a discuțiilor care s-au purtat între reprezentanții ISJ și delegația Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș a reieșit că fiecare dintre părți își menține poziția referitoare la atribuția ISJ de a aviza statele de plată. Sindicaliștii susțin, în continuare, respectarea legislației confirmată și de instanțele judecătorești, iar ISJ Maramureș își menține refuzul de a acorda sporul de condiții, invocând argumente și interpretări eronate. Chiar dacă nu au obținut azi sporul revendicat, sindicaliştii din educaţie vor continua acțiunile legale până când conducerea ISJ va aviza statele de plată, așa cum prevăd legea și hotărârile judecătorești.
De cealaltă parte, echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş a precizat că nu există temei legal pentru solicitările prezentate şi a înmânat Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş un răspuns în baza mai multor ordonanţe de urgenţă ale Guvernului şi a Legii bugetului de stat pe anul 2015. 
Mai multe detalii despre cum s-a desfăşurat protestul veţi urmări în această seară, în cadrul emisiunii Actualitatea MaraMedia. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.