Comunităţile locale de pe Valea Izei interesate să susţină activitatea pompierilor militari din Bogdan Vodă

Comunităţile locale de pe Valea Izei interesate să susţină activitatea pompierilor militari din Bogdan Vodă

 Prefectul Sandu Pocol, inspectorul şef, colonel Ion Pop şi şeful Centrului Operaţional, locotenent-colonel Ioan Mureşan au fost prezenţi la o întâlnire cu autorităţile administraţiei publice locale de pe Valea Izei. Au participat primari şi viceprimari de la nouă unităţi administrativ-teritoriale (Dragomireşti, Săliştea de Sus, Ieud, Bogdan Vodă, Poienile Izei, Rozavlea, Strâmtura, Botiza şi Săcel) cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă şi cu care s-au discutat mai multe aspecte pentru susţinerea activităţii subunităţii de pompieri militari de la Bogdan Vodă.
      Garda de Intervenţie Bogdan Vodă deserveşte comunităţile locale de pe Valea Izei, iar pentru funcţionarea şi desfăşurarea în bune condiţii a activităţii este nevoie şi de implicarea autorităţilor administraţiei publice locale, având în vedere că se doreşte dotarea subunităţii cu un echipaj SMURD. Subunitate are, în prezent,  36 de pompieri militari angajaţi care lucrează pe patru ture şi care au în dotare două autospeciale de intervenţie. Pe Valea Izei sunt peste 8200 de gospodării şi o populaţie de peste 35.000 de persoane care beneficiază de serviciile pompierilor militari. Imobilul gărzii de intervenţie este în reabilitare, fiind necesare efectuarea unor lucrări la instalaţia de încălzire, acoperiş, respectiv montarea geamurilor şi uşilor. Vremea geroasă, specifică iernii. s-a instalat şi în această zonă şi pentru a evita îngheţarea apei din intalaţia celor două autospeciale mai trebuie efectuate anumite lucrări, care bineînţeles ar contribui şi la reducerea cheltuielilor la plata încălzirii, a menţionat colonelul Ion Pop. Am pregătit personalul specializat, paramedicii care vor deservi ambulanţa SMURD, dar mai trebuie să rezolvăm problema echipamentului, a mai adăugat inspectorul şef al ISU Maramureş.
         Prefectul Sandu Pocol a spus: "Cunosc faptul că şi primăriile sunt afectate de lipsa fondurilor financiare, dar doresc să încercăm să îi sprijinim şi am rugămintea ca anul viitor să alocaţi sume în buget pe care să le aveţi la dispoziţie pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă".
         Primarul comunei Botiza a precizat că este în asentimenul celor prezenţi că viaţa oamenilor trebuie să reprezinte o prioritate pentru fiecare edil în parte, că trebuie făcute investiţii în oameni, iar dotarea cu un echipaj SMURD la subunitate va contribui la intervenţia rapidă şi salvarea vieţilor unor persoane de pe Valea Izei care se confruntă cu probleme de sănătate sau cărora viaţa le este pusă în pericol de producerea unor situaţii de urgenţă (accidente rutiere, inundaţii, alunecări de teren etc). Primăria Botiza intenţionează să aducă, prin donaţie, din Franţa o autospecială de intervenţie, a declarat primarul Ioana Trifoi.  
        Autorităţile administraţiei publice locale  au înţeles demersul prefectului şi conducerii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă "Gheorghe Pop de Băseşti" al judeţului Maramureş de creare a unor condiţii care să asigure desfăşurarea activităţii pompierilor militari şi vor întreprinde demersuri pentru sprijinirea subunităţii care deserveşte comunităţile de pe Valea Izei.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.