Comunicat de presă | Se lansează proiectul ”Consolidarea capacității unităților de învățământ din Orașul Borșa în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2 2020”

 

19.01.2022

 

Comunicat de presă privind lansarea proiectului ”Consolidarea capacității unităților de învățământ din Orașul Borșa în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2 2020”

UAT Borsa, în calitate de beneficiar, implementează proiectul ”Consolidarea capacității unităților de învățământ din Orașul Borșa în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2 2020”, cod SMIS 144807, proiect desfășurat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 “Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie”, Obiectivul specific 10.1 “Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale”.

Obiectivul general al proiectului vizeaza asigurarea unei capacitati adecvate de gestionare a crizei sanitare la nivelul a 5 unitati de invatamant din Oras Borsa, judetul Maramures – Scoala Gimnaziala nr. 9 Borsa, Scoala Gimnaziala nr. 8 Borsa, Scoala Gimnaziala nr. 7 Borsa, Scoala Gimnaziala nr. 4 Borsa si Liceul Borsa, prin dotarea cu echipamente de protectie medicala si dispozitive medicale necesare pentru diminuarea riscului de propagare a infectiei cu SARS – COV – 2.

Rezultatul proiectului:

  • O documentatie proiect elaborata;
  • O unitatea de implementare a proiectului (UIP) contituita;
  • Cinci unitati de invatamant preuniversitar din Orasul Borsa dotate cu echipamente de protectie medicala si dispozitive medicale necesare pentru diminuarea riscului de propagare a infectiei cu SARS – COV – 2;
  • Capacitate adecvata de gestionare a crizei sanitare cauzata de raspandirea virusului SARS-CoV-2 la nivelul unitatilor de invatamant preuniversitar din ORASUL BORSA, judetul Maramures;
  • Educarea si formarea profesionala a tinerei generatii din aria proiectului, in conditii de siguranta, in contextul epidemiei de coronavirus SARS COV-2;
  • Un serviciu de informare si publicitate;
  • Un serviciu de management

 

Valoarea totală a proiectului este de 2.105.789,14 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 2.105.789,14 lei.

Data începerii proiectului: 21.10.2020.

Data finalizării proiectului: 31.12.2022.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL INFRASTRUCTURĂ MARE 2014-2020.

 Datele de contact ale beneficiarului: Ramona Timis – Manager de proiect

0745 425 202 / compartimentlpipborsa@yahoo.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.