COMPLEX DE AGREMENT AQUAPARK în județul Maramureș

„Complex de agrement Aquapark în județul Maramureș” se încadrează în prevederile privind strategia de dezvoltare durabila a județului Maramureș, pentru realizarea de investiții în infrastructură și servicii turistice și de agrement.

Investiția se adresează familiilor cu copii, tinerilor cât și persoanelor în vârstă, dar mai ales turiștilor români și străini, aceasta fiind alcătuita din ZONA DE AGREMENT EXTERIOARĂ și CORP PRINCIPAL „AQUAPARK”, si are o capacitate de primire de 3000 de persoane (2000 la exterior și 1000 la interior) pe zi pe timp de vară, din iunie până în septembrie, și 1000 de persoane (la interior) pe zi în tot restul anului.

ZONA DE AGREMENT EXTERIOARĂ cuprinde:

 • Bazin Exterior 1;
 • Bazin Exterior 2;
 • Bazin Exterior 3;
 • Bazin de decelerare pentru ansamblu tobogane alcătuit din – 1 x Space Hole (h=9,90 m), 1 x Multislide (h=6,30 m), 1 x Tunnel Freefall (h=6,30 m), 1 x Body Slide (h=9,90 m), 1 x Black Hole (h=9,90 m), 1 x Aquatube (h=17,10 m), 1 x Blackhole & Wave Slide Comb. (h=17,10 m);
 • Spații Comerciale;
 • Terenuri Sport;
 • Terase Exterioare;
 • Spațiu Verde;

Zona acoperită cuprinde Corp Principal „Aquapark” și construcții adiacente exterioare (Recepție Exterioare, Grupuri Sanitare Exterioare, Spații Comerciale) având o suprafață construită totală de 9.425,3 mp.

Distribuția utilităților este următoarea:

Construcțiile adiacente exterioare cuprind – cabină poartă, zona sezonieră de control – acces precum și zona de filtru sanitar dedicat ZONEI DE AGREMENT EXTERIOR și include filtru sanitar și zona de vestiar cu depozitare, 124 cabine de schimb și 932 dulapuri cu sistem de închidere individual. Suprafața estimativă este de 863 mp din care 543,1 mp deservesc o zona cu funcționalitate de alimentație publică de tip fast food (destinată închirierii, nu include dotări specifice) sau spațiu comercial general.

CORP PRINCIPAL „AQUAPARK” cuprinde următoarele utilități:

 • Piscină interioara cu atracții (zonă hidromasaj);
 • Bazin interior de înot;
 • Piscină de tip „Baby Pool” destinată utilizării copiilor cu vârste de 1-7 ani sub supravegherea părinților;
 • Piscină de decelerare pentru ansamblu tobogane de interior alcătuit din – 2 x Aquatube (h=9,90 m);
 • Piscină interioara exclusiv adulți;
 • Zonă wellness saună, hammam, bazine apă sărată;
 • Zonă alimentație publică/comercială;
 • Zonă restaurant „a la carte”;
 • Zona principală de control – acces precum și zona de filtru sanitar dedicat ZONEI DE AGREMENT INTERIOR și include filtru sanitar și zona de vestiar cu depozitare, 94 cabine de schimb și 1010 dulapuri cu sistem de închidere individual;
 • Zonă administrativă și spații tehnice.
 • Corpul principal Aquapark se va desfășura pe 3 nivele, accesul publicului și al personalului făcându-se pe la Etajul 1, datorita naturii terenului în pantă.La etajul 1 se regăsesc următoarele funcțiuni: Recepția de primire având ca punct de atracție un terrarium desfășurat pe lungimea suprafeței, și deservită de un spațiu comercial cu mărfuri specifice activității de aquapark. Concepute pentru a recrea natura în cele mai mici detalii, terariile sunt adevarate „insule de natură” sau gradini interioare ce pot fi introduse în orice ambient, oferindu-i un aspect cu totul spectaculos, grație conținutului viu și evolutiv si fara a avea grija intretinerii. Terariile sunt microclimate din plante naturale si recreeaza la scară redusă, ecosisteme întregi, în cele mai mici detalii (de la plantele care evoluează într-un microclimat similar cu cel natural, până la celelate elemente naturale care armonizează microclimatul și fac posibila evoluția plantelor, comportandu-se la fel ca în habitatul lor).

  În zona de recepție publicul are posibilitatea achiziționării pachetelor de acces la facilitați fie de la recepție, fie cu ajutorul caselor digitale. Din zona de recepție se face accesul direct către zona de igienizare sanitară ce reunește vestiarele cu cabine individuale de schimb și dulapuri securizate, cu zona de grupuri sanitare și zona de dușuri. După igienizare și echiparea corespunzătoare activității, publicul vizitator are posibilitatea să aleagă, în funcție de pachetul achiziționat, accesarea pe baza de brățară cod de bare – a zonelor de aquapark, wellness sau adult zone cu 162 de locuri. Etajul 1 mai găzduiește o zonă administrativă pentru sectorul de vânzări și o zonă de alimentație tip restaurant „a la carte” de 122 de locuri. Accesul pentru personal și pentru aprovizionare se face pe latura de Est a clădirii.

  Zona de supantă a Etajului 1 deschide perspectiva vizitatorului către majoritatea facilitaților din interiorul complexului. Dacă acesta un dorește sa viziteze unul din programele prezente la nivelul actual poate sa acceseze nivelul parterului prin nodul principal de circulație verticală dotat cu două lifturi panoramice de sticlă.

  La parter este prezentă funcțiunea principală cu plajă și 4 bazine importante – bazinul de interior cu 2 jacuzzi, bazin interior de înot și o suprafață de apa ce iese către exterior prin intermediul unui „infinity pool”, și alte două bazine situate la o cotă inferioară – pentru delimitarea zonelor de activități – „baby pool” și bazinul de interior cu tobogan.

  Ca spații principale la nivelul parterului se mai regăsesc: zona de restaurant cu zona adiacentă de bucătărie, zona de wellness în legătură cu zona de wellnes de la etajul superior, zona sanitară similar cu cea de la etajul 1, și zona tehnică și de administrație ce deservesc funcțiunile obiectivului.

  În timpul sezonului cald, din zona parterului se poate ieși către zona exterioară ce reunește activitățile specifice programului de aquapark, respectiv o serie de bazine: relax pool, wave pool, zonă tobogane, zonă pentru copii toate deservite de plaje dimensionate conform numărului de utilizatori, precum și terenuri de sport și spații verzi.

  DESCRIEREA LUCRĂRILOR DE ARHITECTURĂ

   

  Funcțiune: –          COMPLEX DE AGREMENT AQUAPARK ÎN JUDEȚUL MARAMUREȘ
  Perioada de execuție: –          Se apreciază ca fiind 28 de luni de la data autorizației     
  Categoria de importanță: –          C – conform HG 766/97
  Clasa de importanță: –          II – conform P 100/1-2006
  Gradul de rezistenta la foc: –          II – conform P 118-99
  Risc de incendiu: –          Mijlociu – după destinație conform P 118-99
  Regimul de înălțime: –          P+2Etaje, H.max=21.30m față de cota ±0.00 și față de cota terenului natural
  Suprafață teren: –          130.000,00 mp (conform extras CF 58598)
  Suprafață construită corp principal și construcții secundare: –          9.425,30 mp
  Suprafață desfășurată corp principal și construcții secundare: –          16.210,9 mp
  Suprafață spații verzi rezultate: –          65.446,00 mp (50.3%)
  Circulații și platforme carosabile: –          24.872,00 mp
  Drum balast: –          5.307,10 mp
  Plajă exterioară amenajată: –          13.246,80 mp
  Terasă exterioara (deck): –          437,80 mp
  Terenuri sport pe nisip în aer liber: –          1.950,00 mp
  Bazine aer liber: –          2.433,0 mp
  Platforma Deșeuri –          15,1 mp
  Locuri parcare autoturisme: –          556 buc. (26 locuri persoane cu dizabilități)
  Locuri parcare autobuze vizitatori: –          10 buc.
  Procentul de ocupare al terenului: –          P.O.T = 7.25 %
  Coeficientul de utilizare al terenului: –          C.U.T = 0.12
  Baza de proiectare: –          Conform Certificat Urbanism nr. 274 din 25.10.2022

   

  Soluții Funcționale și Volumetrice

   

  Amplasament: Amplasarea clădirii va respecta retragerile prevăzute în PUZ-ul aprobat prin HCL nr. 28 din 28 Februarie 2023.

  Retragerea minimă a corpului principal este de 42.67 m fața de limita de proprietate.

  Accese, retrageri și circulații:

   

   

  Se propune amenajarea unui acces pietonal și carosabil pentru public în timpul sezonului cald, pe latura de Nord-Est a incintei, din viitorul drum propus prin PUZ aprobat prin HCL nr. 28 din 28 Februarie 2023.

  În sezonul rece este posibilă utilizarea atât a accesului din zona de Nord-Est a incintei, cat și accesul din zona de Sud, în legătură cu viitorul drum propus prin PUZ aprobat prin HCL nr. 28 din 28 Februarie 2023.

  Accesul pietonal public în imobil se va face la cota +5.00, pe la Etaj 1, prin recepția de intrare, pe latura de Sud a clădirii.

  Accesul pietonal pentru angajați și marfă în imobil se va face la cota +5.00, pe la Etaj 1, pe latura de Est a clădirii.

  Volumetrii: Corpul principal Aquapark va avea o forma aproximativ dreptunghiulară, cu retrageri și elemente ce ies în consola. Un element important va fi învelitoarea în formă elipsoidala.
  Fațade: Fațadele vor fi tratate cu atenție, și vor crea o plastică arhitecturala moderna prin elementele folosite, care să se încadreze în peisajul natural existent.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.