Comisia de învățământ din Senat – raport favorabil privind accesul gratuit al studenților la serviciile bibliotecilor central-universitare

Comisia de învăţământ a Senatului a dat marți un raport favorabil iniţiativei legislative prin care studenţii obţin gratuitate în vederea accesării fondului de carte al bibliotecilor central-universitare, graţie demersurilor Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Astfel, proiectul va ajunge la vot final în Senat. De-a lungul timpului, ANOSR a solicitat constant decidenţilor susţinerea accesului gratuit pentru studenţi la serviciile bibliotecilor central-universitare. Acţiunea curentă vine în completarea demersurilor anterioare ale ANOSR prin care, în 2011, a fost obţinut accesul gratuit la nivel naţional la bibliotecile universitare şi este importantă având în vedere faptul că există instituţii de învăţământ superior fără o bibliotecă universitară proprie, care se bazează pe parteneriatele cu bibliotecile central-universitare pentru a oferi studenţilor resursele academice necesare.

Sursa: ANOSR

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.