COMEMORARE: 100 de culori pentru pace – 2 ani de la începerea războiului în Ucraina

La comemorarea a 2 ani de la începerea războiului în Ucraina, Centrul Școlar de Eduație Incluzivă Sighetu Marmației a organizat Proiectul Regional „100 de culori pentru pace”.

Elevii români, ucrainieni și italieni au realizat o expoziție de desene în care este subliniată dorința lor de pace și armonie.

Proiectul are ca scop promovarea în rândul tinerelor generații a valorilor fundamentale ale binelui: iubirea, compasiunea, respectul, pentru a construi un viitor mai bun.

Alături de Rudolf Stauder, prefectul Județeului Maramureș, la eveniment a participat și Vasile Moldovan, primarul Municipiului Sighetu Marmației și reprezentanți ai autorităților locale.

Prin gesturile lor de generozitate și solidaritate, sighetenii au arătat că, în ciuda barierelor culturale și lingvistice, suntem cu toții legați de o comunitate mai largă de oameni care împărtășesc aceleași aspirații pentru pace și bunăstare. Gesturile lor de bunătate și compasiune reprezintă adevărata noastră putere, ca și comunitate”, a declarat Vasile Moldovan.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.