Colegiul de Arte a oferit un concert minunat pacienţilor din Spitalul de Boli Infecţioase

Moment de suflet oferit de elevii Colegiului de Arte pacienților și personalului Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare în săptămâna premergătoare Sărbătorilor de Paște.
„Am dorit să marcăm Sărbătorile de Paște printr-un parteneriat între Spitalul de Boli Infecțioa­se și Psihiatrie Baia Mare și Colegiul de Arte din municipiu, să aducem lumină și pace sufletească pacienților internați și întregului personal medical. Apreciem sprijinul acordat de către conducerea Colegiului de Arte, corpul profesoral și elevii pentru momentul folcloric ce a bucurat audiența”, a declarat Ludovica Rusu, managerul Spitalului de Boli Infec­țioase și Psihiatrie Baia Mare.
Unitatea medicală s-a transformat miraculos într-o sală de concert în care au răsunat vocile tinere ale Grupului de muzică vocală tradițională, coordonat de profesor Dorin Chereji, acompa­niați la vioară și violă. În holul mare al spitalului au răsunat acordurile unor bucăți muzicale clasice interpretate la vioară, clarinet, violă, pianină și flaut de către elevi talen­tați.

„A fost o surpriză plăcută invitația din partea instituției și sperăm să nu fie unică și să ne întâlnim și cu alte evenimente”, a precizat Maria Pocol, directorul adjunct al Colegiului de Arte Baia Mare.
Seria de momente culturale dedicate Sărbătorilor de Paște va continua la Spitalul de Boli Infec­țioa­se și Psihiatrie Baia Mare cu o expoziție de lucrări plastice.

Bucuria și încântarea s-au oglindit pe fețele bolnavilor internați care au uitat astfel pentru o vreme de suferința care îi ține în spital.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.