Colante ITP falsificate aplicate pe un certificat de înmatriculare

Colante ITP falsificate aplicate pe un certificat de înmatriculare

Un tânăr din județul Sălaj este cercetat de polițiștii de frontieră pentru că la intrarea în țară s-a constatat că pe certificatul de înmatriculare al mașinii ce o conducea erau aplicate două colante falsificate la rubrica inspecției tehnice periodice.

Joi, 09 februarie a.c., în jurul orei 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în țară Rareș Ioan B., în vârstă de 28 de ani, din județul Sălaj. Acesta conducea un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în străinătate.
Cu ocazia formalităților pentru intrarea în țară, la controlul de frontieră i-au fost solicitate documentele personale și actele mașinii. Verificând certificatul de înmatriculare al autoturismului, polițiștii de frontieră au constatat că la rubrica destinată inspecției tehnice periodice erau aplicate două colante care nu îndeplinesc condițiile de formă și de fond ale unora autentice. Nici cartea internațională de asigurare nu era una autentică.
Șoferul a declarat că în timp ce se afla în Germania a împrumutat autoturismul de la un alt cetățean român, dar nu știa despre neregulile în documente.
Certificatul de înmatriculare și cartea internațională de asigurare au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Tânărul este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.