COD GALBEN: Se anunţă precipitaţii torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi o răcire accentuată a vremii în Maramureş

COD GALBEN: Se anunţă precipitaţii torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi o răcire accentuată a vremii în Maramureş

Instituţia Prefectului a primit, în această dimineaţă,  de la Centrul Meterorologic Transilvania Nord o avertizare cod galben pentru  judeţul Maramureş. Sunt menţionate, în atenţionarea valabilă în intervalul 24 iunie a.c., ora 12.00- 25 iunie, ora 18.00 precipitaţii torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi o răcire accentuată a vremii. În adresă se menţionează că, în această perioadă vor fi semnalate averse cu caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 70 l/mp. Vântul se va intensifica şi va prezenta aspect de vijelie.   
        Precipitaţiile de ploaie, însemnate cantitativ pot conduce la formarea de torenţi pe versanţi şi creşterea debitelor unor văi şi pârâuri. Acestea  pot antrena material lemnos, deşeuri sau aluviuni şi pot contribui la colmatarea podurilor sau podeţelor.     Cetăţenii sunt rugaţi să anunţe, prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112, apariţia unor situaţii de urgenţă generate  de precipitaţii însemnate cantitativ. Echipe specializate ale serviciilor de utilitate publică (gaz, apă şi canalizare, energie electrică, telefonie) vor fi pregătite pentru intervenţie şi remediere, în caz de nevoie, a deficienţelor apărute, din cauza fenomenelor meteorologice periculoase în retelele de distribuţie.   
      Situaţia hidrometeorologică va fi monitorizată permanent de pompierii militari din cadrul Centrului Operaţional al ISU Maramureş şi de angajaţii din dispeceratul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.