Clopoțelul sună pentru al patrulea an consecutiv la Școala siguranței Tedi

O nouă serie de elevi din Maramureș de clasa I participă anul acesta la Școala siguranței Tedi, un program educativ derulat de Poliția Română și Maspex România. Datorită impactului pozitiv în rândul participanţilor, proiectul a fost reluat, în prezent derulându-se cea de-a IV-a ediţie.

Elevi de clasa I din 20 de unităţi de învăţământ din Maramureș află prin acest program, în mod creativ, cum să conștientizeze pericolele, cum să le evite și să le gestioneze.  Primele lecții ale Școlii siguranței Tedi au avut loc înainte de vacanţa intersemestrială la Şcoala Gimnazială „Dr. Ioan Mihalyi de Apşa” din Sighetu Marmaţiei, dar şi în Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu” din municipiul Baia Mare.

Elevii au primit informații prețioase de la polițiști despre siguranța la școală şi despre situaţii particulare, recunoaşterea manifestărilor de tip bullying, crearea unor relaţii de prietenie între colegi şi rezolvarea nonviolentă a situaţiilor conflictuale.

Delincvenţa juvenilă fiind un segment al criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, pentru Inspectoratul de Poliţie al judeţului Maramureş prevenirea acesteia este o prioritate, astfel că poliţiştii derulează permanent numeroase activităţi, campanii şi proiecte, care vizează informarea şi educarea copiilor.

Şi pe parcursul semestrului al II-lea, poliţiştii de prevenire, rutieri şi de ordine publică vor sprijini cadrele didactice în derularea activităţilor în toate şcolile înscrise în proiect, din localităţile Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Tăuţii Măgherăuş, Dragomireşti, Cicârlău, Asuaju de Sus, Băseşti, Sălsig, Ariniş, Fărcaşa, Bârsana, Ocna Şugatag şi Suciu de Sus.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.