CJSU: Trei cazuri pozitive cu coronavirus la un centru medical de pe raza județului Maramureș

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș informează că au fost confirmate trei cazuri pozitive la un centru medical de pe raza județului. Cele trei cadre medicale infectate cu noul Coronavirus sunt asimptomatice. Contacții direcți au fost carantinați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. Toate celelalte cadre medicale care își desfășoară activitatea în cadrul centrului din Bârsana au fost testate, iar rezultatele probelor de laborator sunt negative.

S-a procedat la dezinfecția centrului medical. De asemenea, au fost dispuse măsurile specifice pentru protecția personalului din centrul medical. Pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru, le reamintim cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de specialiști, purtarea măștii de protecție în spațiile deschise stabilite prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv păstrarea distanței fizice de protecție sanitară și igienizarea frecventă a mâinilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.