Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele publice de drumuri publice din judeţ

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele publice de drumuri publice din judeţ

   La această oră este semnalată ceaţă în Pasul Prislop (între km 156 şi km 180) Vizibilitatea este redusă în trafic sub 100 de metri. Comitetul judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă.    
                     Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele publice de drumuri publice din judeţ. Nu au fost înregistrate probleme deosebite în trafic. Vremea fost în general închisă. Cerul a fost mai mult noros. A nins pe arii extinse. Izolat au căzut precipitaţii sub formă de burniţă şi chiciură. Cantitatea maximă de precipitaţii 6 l/mp la Târgu Lăpuş. Vântul a suflat slab, la moderat. Stratul de zăpadă măsura, ieri, 54 cm la Cavnic. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -3 grade Celsius şi -1 grad Celsius. 
                        Zăpadă frământată depusă pe carosabil şi care măsoară până la 1 cm, întâlnesc conducătorii autovehiculelor care se deplasează pe următoarele sectoare de drumuri naţionale: DN1C, Baia Mare-Mesteacăn; E58, Baia Mare-Seini; DN18, Pasul Gutâi; DN18 Sighetu Marmaţiei-Petrova; DN18 Petrova-Vişeu de Sus; DN17C Vişeu de Sus, pe DN18, la Borşa şi DN18B, Baia Mare-Târgu Lăpuş.  Carosabilul DN18, în Pasul Gutâi, DN19, Dealul Huta Certeze şi DN18, Pasul Prislop este acoperit de un strat de zăpadă frământată până la 2 cm. Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin viabilitatea drumurilor pe timp de iarnă au acţionat cu 29 autoutilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi au împrăştiat 196,5 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit şi ninge la această oră pe sectoarele de drumuri naţionale din judeţ. Plouă pe DN18B, la Copalnic.
                        Precipitaţii sub formă de zăpadă au căzut, încă de aseară, în zona localităţilor Cavnic, Budeşti, Ocna Şugatagm Călineşti, Văleni şi Bârsana. S-a intervenit şi acţionat pe tot parcursul nopţii cu utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe  carosabil şi lărgirea  drumurilor.  Au fost răspândite 134 tone de material antiderapant. Pe carosabilul DJ184, la Cavnic şi în zona montană a oraşului se găseşte depus un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 2 cm. Acelaşi strat de zăpadă frământată îl întâlnesc conducătorii auto pe DJ109F, de la Pasul Roata şi până în zona de pădure. În zona limitrofă a localităţii Budeşti, stratul de zăpadă frământată măsoară până la 1 cm. DJ185 are carosabilul curat, dar umed. Ninge la Cavnic şi Ocna Şugatag.
                    A nins în cursul zilei, serii şi al nopţii pe celelalte sectoare de drumuri judeţene. Stratul de zăapdă prospăt depus măsura până la 20 cm. A fost semnalată ninsoare viscolită noaptea trecută pe DJ184B, Ciolt-Buteasa.  Angajaţii societăţii judeţene de drumuri şi poduri au intervenit cu 35 utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii  frământate depuse pe carosabil  şi au fost utilizate 421 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului. Pe  sectoarele de drumuri judeţene aflate în administrarea societăţii, stratul de zăpadă frământată existent pe carosabil are grosimea cuprinsă între 1-2 cm.
                     Rămân închise pe perioada de  iarnă, drumul judeţean 109F, pe relaţia Cavnic-Strâmbu Băiuţ şi tronsonul drumului judeţean 183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi.        
                                  Valori ale temperaturilor aerului pe parcursul nopţii şi dimineţii:  -6 grade Celsius la Iezer; -5 grade Celsius la Petrova; -3 grade Celsius la Borşa; -2 grade Celsius la în Pasul Gutâi, la Cavnic, Vişeu de Sus, Sighetu Marmaţiei, Leordina, Dragomireşti, Ocna Şugatag, Fereşti şi Târgu Lăpuş, Copalnic; -1 grad Celsius în Baia Mare, Copalnic, Călineşti, Văleni, Săpânţa şi Ardusat.
                    Vremea va fi în general închisă şi se va încălzi. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse vor cădea predominant precipitaţii sub formă de ninsoare. Izolat cantităţile de apă pot depăşi 10 l/mp. Noaptea, pe arii restrânse vor fi semnalate ninsori slabe. Vântul va sufla în general slab, la moderat, însă va prezenta şi intensificări locale. În zona înaltă de munte rafalele de vânt vor viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade Celsius  şi  2 grade Celsius, iar cele minime între -4 grade Celsius şi 0 grade Celsius. În zonele joase, izolat, se va semnala ceaţa. Termometrele indică acum: -10 grade Celsius la Iezer; -8 grade Celsius la  Borşa, în Pasul Gutâi şi Ocna Şugatag; -7 grade Celsius la Cavnic, Târgu Lăpuş şi Copalnic; -6 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei, Petrova Leordina, Vişeu de Sus, Fereşti, Văleni, Călineşti; -4 grade Celsius în Baia Mare  şi Ardusat.                   
                  . Stratul de zăpadă existent măsoară:  59 cm la Cavnic; 54 cm la Luhei; 51 cm la Iezer; 45 cm la  Moisei; 44 cm pe Valea Vaserului; 41 cm în Baia Borşa; 38 cm la Firiza, Şuior, Izvoare şi Poienile de Sub Munte; 31 cm la Bistra; 30 cm în Poiana Borşa; 28 cm la Ruscova; 27 cm la Leordina; 22 cm la Săcel şi Răzoare; 20 cm la Sighetu Marmaţiei; 19 cm la Suciu de Jos; 18 cm la Târgu Lăpuş şi Copalnic; 17 cm la Vadu Izei şi Sălsig; 15 cm la Şieu; 14 cm la Lăpuşel; 13 cm la Mara; 12 cm în Baia Mare; 11 cm la Ulmeni; 9 cm laStrâmtura şi Sălsig; 8 cm la Ocna Şugatag.
                                
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.