Circulația autovehiculelor de mare tonaj restricționată pe teritoriul Ungariei

Având în vedere că la acest sfârșit de săptămână se sărbătoreşte Paștele Catolic, în ceastă perioadă, pe teritoriul Ungariei, circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este oprită.

Astfel, autorităţile de frontieră din Ungaria au comunicat că, în intervalele 14.04.2022, ora 23.00-15.04.2022, ora 23.00 și 16.04.2022, ora 23.00-18.04.2022, ora 23.00, circulaţia acestui tip de vehicule este restricționată, iar în intervalele vizate şoferii automarfarelor au obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la reluarea circulației pe drumurile publice din țara vecină.

Totodată, la nivelul punctelor de trecere a frontierei a căror infrastructură permite acest lucru, va fi operaționalizată câte o bandă care va asigura un control operativ al documentelor pentru persoanele vulnerabile. Cetățenii care pot tranzita frontiera pe aceste benzi, ce vor fi semnalizate corespunzător, sunt persoanele cu dizabilități, vârstnicii, femeile însărcinate sau părinți singuri cu copii mici. În funcție de configurația punctelor de trecere a frontierei terestre, se va realiza o preselectare a persoanelor în cauză, care vor fi îndrumate către culoarele respective.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.