CINISM: Ce se întâmplă atunci când îţi bârfeşti şefii

CINISM: Ce se întâmplă atunci când îţi bârfeşti şefii

 Cercetătorii de la Universitatea Salford, din Mare Britanie, au chestionat mai mult de 350 de angajaţi cu privire la cât de mult bârfesc aceştia la locul de muncă şi temele lor de discuţie, răspunsurile acestora fiind analizate pentru a determina cât de cinici sunt, scrie Descoperă.

Bărbaţii şi femeile, care au venit de la 26 de companii diferite, au răspuns la o serie de întrebări cu privire la colegii lor de birou. Răspunsurile lor au fost folosite pentru a determina cât de cinici sunt cu privire la locurile lor de muncă, potrivit Descoperă.
Acest lucru este important deoarece angajaţii plictisiţi de muncă tind să fie mai puţin productivi.
"Cinismul descrie atitudine negativă a angajaţilor cu privire la managerii şi şefii acestora. Angajaţii cinici consideră că managerii lor nu sunt integri şi profită de timpul şi efortul lor", explică Kirk Chang, profesor şi expert în resurse umane.
Potrivit profesorului Chang, tot mai multe dovezi arată că cinismul a devenit una dintre cele mai mari provocări pentru succesul afacerii, productivitatea şi managementul angajaţilor.
Când angajaţii îşi bârfesc şeful sau colegii, ei ajung să fie demotivaţi. Rezultatele studiului au arătat că angajaţii sunt predispuşi să-şi bârfească colegii decât viaţa lor socială.
"Practic, toţi lucrătorii se angajează la o bârfă la un moment dat, dar în mod surprinzător, aceştia nu au fost subiectul multor studii. S-ar putea crede că bârfele despre lucruri care nu au nici o legătură cu job-ul ar afecta productivitatea, dar am constatat opusul. Bârfele despre problemele legate de locul de muncă, au cel mai mare impact", a declarat profesorul.
Conform Descoperă, studiile au găsit răspuns şi la întrebarea de ce oamenii se simt mai bine după ce bârfesc. A fost demonstrat că ascultarea unor lucruri interesante afectează aceeaşi parte a creierului pe care o afectează şi cocaina.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.