Cinci specialiști israelieni în terapie intensivă, vizită la DSU
Delegația israeliană sosită de curând în România în scopul sprijinirii eforturilor depuse de statul român în combaterea efectelor generate de coronavirusul SARS-CoV-2 a vizitat azi, 10 noiembrie 2021 sediu Departamentului pentru Situații de Urgență.
Alături de ambasadorul Israelului la București, E.S. David Saranga, cei cinci specialiști în terapie intensivă, au prezentat părții române, reprezentate de șeful DSU, dr. Raed Arafat și specialiștii din cadrul DSU, bunele practici derulate în Israel, atât din punct de vedere medical cât și logistic dar și aspecte pe care le-au observat în România, în sistemul național integrat de urgență și pe care vor le aprofundeze, în scopul de a le implementa, mai apoi, în Israel.
Discuțiile s-au purtat în urma vizitelor efectuate de specialiștii străini la două dintre cele mai mari unități spitalicești de urgență din București, respectiv Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca) și Spitalul Universitar de Urgență București dar și la Spitalul ROL 2 din capitală.
În cadrul întâlnirii, medicii israelieni și-au exprimat admirația față de activitatea omologilor lor români, și anume, dedicarea și profesionalismul depus de întregul personal medical din UPU și ATI. E.S. David Saranga a subliniat faptul ca Israelul va sprijini și va împărtăși cu România experiența câștigată in lupta cu SARS-CoV-2.
Sursa foto: D.S.U

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.