Cinci români dintr-o reţea internaţională care clona carduri au fost prinşi

Cinci români dintr-o reţea internaţională care clona carduri au fost prinşi
Cinci români dintr-o reţea internaţională care clona cărţi de credit şi fura banii titularilor au fost prinşi în urma cooperării poliţiştilor din mai multe ţări, prejudiciul estimat în acest caz fiind de peste 1,5 milioane de euro, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
Trei dintre aceştia au fost depistaţi în urma unor percheziţii efecuate marţi de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Cluj, precizează sursa citată.
Percheziţiile au fost făcute ca urmare a cererii de asistenţă internaţională primite de la autorităţile judiciare italiene, care îi dăduseră în urmărire pe suspecţi.
De asemenea, unul dintre membrii grupării a fost prins de poliţiştii din Gorj, iar un altul a fost arestat în Ungaria, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale.
Cei cinci au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.
Legătura permanentă cu autorităţile judiciare din Italia a fost ţinută prin intermediul Biroului SIRENE din IGPR, iar sprijin în cauză a fost oferit de Direcţia de Investigaţii Criminale din IGPR.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.