Chioar: Interes pentru sustinerea activitatii pompierilor militari din Somcuta Mare

Chioar: Interes pentru sustinerea activitatii pompierilor militari din Somcuta Mare

Autoritatile administratiei publice locale din zona Chioar au participat la o intalnire in Somcuta Mare pentru a discuta mai multe aspecte in vederea sustinerii activitatii subunitatii de pompieri militari. La intrunire a participat si maiorul Ioan Muresan, sef Centru Operational al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta "Gheorghe Pop de Basesti" Maramures.

Subunitatea de pompieri militari Somcuta Mare deserveste comunitatile locale din zona, iar pentru functionarea si desfasurarea in bune conditii a activitatii este nevoie si de implicarea autoritatilor administratiei publice locale, avand in vedere ca se doreste dotarea subunitatii cu un echipaj SMURD. Subunitatea este deservita, in prezent, de 25 pompieri militari care au in dotare doua autospeciale de interventie.

Pentru sustinerea activitatii subunitatii de pompieri care deserveste sase unitati administrativ-teritoriale, este nevoie de efectuarea unor lucrari la imobilul din Somcuta Mare, care se afla in patrimoniul administratiei publice locale. Seful Centrului operationale din cadrul I.S.U., maior Ioan Muresan, a solicitat sprijin financiar pentru efectuarea etapizata a unor lucrari la portile garajelor in scopul reducerii cheltuielilor la plata incalzirii pe perioada de iarna, amenajarea in spatele cladirii a unui teren pentru efectuarea unor exercitii specifice, respectiv de pregatire fizica a pompierilor militari. De asemenea, odata cu primirea autovehiculului SMURD, mai trebuie amenajate cateva spatii care sa permita desfasurarea activitatii echipajului militar in conditiile prevazute de legislatia in vigoare.

Despre discutiile purtate cu reprezentantii autoritatilor locale au fost informati atat prefectul Sandu Pocol cat si inspectorul sef al I.S.U. Maramures, colonelul Ion Pop. "Nici eu si cu atat mai putin inspectorul sef, Ion Pop, nu dorim desfiintarea subunitatii de pompieri militari din orasul Somcuta Mare. Pentru noi este important sa avem in zona Chioar o subunitate de pompieri militari care sa intervina si sa deserveasca cetatenii din toate comunitatile locale la producerea unor situatii de urgenta. Am considerat ca este util sa avem in fiecare zona istorica a judetului subunitati de pompieri care pe parcurs, sa fie dotate si cu echipaje SMURD ce permit reducerea timpului de interventie la acordarea primului ajutor medical, atunci cand cetatenii se confrunta cu probleme de sanatate", spune prefectul judetului, Sandu Pocol.

Autoritatile administratiei publice locale au inteles demersul conducerii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta "Gheorghe Pop de Basesti" al judetului Maramures de crearea unor conditii care sa asigure desfasurarea activitatii unor pompieri militari si vor intreprinde demersuri pentru alocarea de resurse financiare, cu respectarea prevederilor legale, in vederea unor executari etapizate a unor lucrari la imobilul subunitatii din Somcuta Mare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.