Cetăți, castele și conace din Maramureș, într-un volum aparte
„Cetăți, castele și conace din Maramureș” se numește cel de al 12-lea volum proaspăt ieșit de sub tipar din seria de albume cu tematici diferite, dar specifice zonei geografice a Maramureșului, editate cu sprijinul binecunoscutei firme Electro Sistem din Baia Mare. Seria publicațiilor este menită să pună în valoare istoria, cultura artistică şi spiritualitatea meleagurilor natale şi a cărei iniţiativă şi finanţare aparţin acestui grup antreprenorial.
Conceptul grafic și textele au fost realizate de Pintér Zsolt, iar fotografiile și vederile de arhivă au fost furnizate de Deák Laszló.
Albumul de anul acesta ne dezvăluie cele mai reprezentative castele, cetăți și conace din Maramureș, printr-o colecție de peste 200 de imagini mai vechi sau mai apropiate timpurilor noastre și o sinteză istorică accesibilă, plăcută și interesantă.
Ni se dezvăluie frumuseți arhitecturale zămislite cu multă trudă de înaintașii noștri, conservate și restaurate cu atenție și devotament de cei în grija cărora au fost lăsate. Deopotrivă însă, ne sunt revelate și edificiile în ruină care amintesc doar de măreția zilelor de altădată, a căror povești fascinante însă emană o magie aparte.
Cartea poate fi achizitionată de la Redacția Bányavidéki Új Szó, Baia Mare, str. Băii nr. 3 și Magazinul Compact, B-dul București, nr. 5, Baia Mare și costă 65 de lei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.