Cetățean indian cercetat pentru călăuzirea a patru conaționali

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea lui Mihai derulează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți faţă un cetățean indian, cu rezidență în spațiul Uniunii Europene, care a încercat să ajute patru conaționali să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 09.03.2021, în jurul orei 06.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea lui Mihai care efectuau misiuni de supraveghere a frontierei de stat pe autospeciala cu termoviziune au observat un autoturism care se deplasa spre teritoriul statul vecin.

Imediat o echipa operativă s-a deplasat în zonă, mașina fiind oprită, la aproximativ 50 m față de linia de frontieră. În urma controlului autovehiculului, s-a constatat că în interior se aflau cinci bărbați de origine asiatică.

Deoarece aceștia nu-și justificau prezența în zona de frontieră, au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei cinci  sunt cetățeni din India, toți adulți având vârste cuprinse între 25 și 40 de ani. Din declarațiile persoanelor a rezultat că șoferul mașinii, posesor al unui permis de rezidență în Germania, intenționa să îi lase pe cei patru pasageri cât mai aproape de granița statului vecin pentru a trece ilegal frontiera de stat. Ulterior, după ce efectua formalitățile de ieșire din ţară printr-un punct de trecere, șoferul urma să îi preia de pe teritoriul Ungariei și să îi transporte până în Germania.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei patru cetățeni indieni, pasageri în autoturism, respectiv de trafic de migranți pentru șofer, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.