Certificat de Comunitate Sustenabilă în domeniul eficienței energetice pentru Sighet

Sighetu Marmației a primit, ieri, Certificatul de Comunitate Sustenabilă în domeniul eficienței energetice, în conformitate cu sistemul de evaluare European Energy Award, lucru care plasează municipiul pe o lista importantă de orașe europene cărora li se recunosc eforturile în privința eficienței energetice și dezvoltării sustenabile.

De această certificare înmânată de Giacomo Solari, șeful Biroului Contribuții Elvețiene din cadrul Ambasadei Elveției în România, și Dorin Beu, Green Building Council, Sighetul va beneficia timp de 4 ani, după care municipiul va trece printr-un proces de reevaluare.

Certificarea evaluează rezultatele concrete și planificate referitoare la 79 de măsuri din 6 domenii: Planificare, Clădiri municipale, Energie și deșeuri, Mobilitate, Organizare internă și Cooperare.

European Energy Award reprezintă extinderea pe plan european a unei inițiative elvețiene, Energiestadt (Energy City Program), demarată în anul 1991. În prezent, peste 430 de municipalități din Elveția se bucură de această certificare, ceea ce înseamna că 60% dintre locuitorii Elveției locuiesc într-un astfel de oraș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.