Cercetat pentru uciderea a doi câini

În cursul lunii noiembrie 2022, polițiștii din Tăuții Măgherăuș au fost sesizați de către o femeie din Ilba că și-a găsit câinele spânzurat, lângă saivanul pe care îl are în zona cimitirului din sat. Două zile mai târziu, o altă sesizare a fost înregistrată la Postul de Poliție Cicârlău, prin care un bărbat a semnalat că a descoperit cadavrul unui câine pe calea ferată care trece prin vecinătatea cimitirului din Ilba.

Cauza a fost preluată de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Maramureș care, în colaborare cu cei ai Postului de Poliție Cicârlău, au documentat întreaga activitate infracțională a unui bărbat de 49 de ani din Ilba, referitor la încălcarea legii privind Protecția Animalelor.

S-a stabilit faptul că bărbatul, la data de 22 noiembrie 2022, a spânzurat doi câini, pe terenul menționat anterior, iar pe unul dintre aceștia l-a aruncat pe calea ferată. În baza probatoriului administrat, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului pentru comiterea faptei de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept, prevăzută de art. 25, alin. 3, lit. a din Legea 205 din 2004 privind Protecția Animalelor. Se efectuează în continuare cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale, sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.