Cercetat pentru infracțiuni împotriva animalelor

În 5 iulie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Maramureș au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Baia Mare, pentru un imobil situat în Fărcașa. 

Activitățile polițiștilor au vizat un bărbat, de 34 de ani, din Baia Mare, care ar fi avut amenajat, în locația menționată, un țarc, unde ar fi crescut și înmulțit exemplare canine prevăzute la articolul 1 din O.U.G. nr. 55 din 2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

În urma verificărilor efectuate la imobilul de pe strada Luceafărului, polițiștii au descoperit 44 de câini de diferite rase, dintre care 16 metiși de pitbull. De asemenea, asupra 12 exemplare ar fi fost efectuate intervenții chirurgicale de modificare a aspectului unui animal, în alte scopuri decât cele curative, respectiv cuparea urechilor. Câinii au fost examinați de către medicii veterinari.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru probarea întregii activități infracționale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau alte scopuri necurative și importul sau comercializarea câinilor prevăzuți la articolul 1, litera a din O.U.G. nr. 55 din 2002, republicată, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.