Video|Centrul Universitar Nord se poate mândri cu încă șase Profesori Bologna

Șase cadre didactice din Centrul Universitar Nord Baia Mare au primit distincția de „Profesor Bologna”. Titlurile au fost acordate în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Galei Profesorului Bologna, desfășurată în acest an la Iași, în perioada 23-26 mai. 

Gala Profesorului Bologna este un proiect național, de tradiție, al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România. Evenimentul are ca scop principal îmbunătățirea sistemului de învățământ superior din România prin premierea, promovarea și răsplătirea performanței didactice a profesorilor, punând în lumină acei profesori care reușesc să inspire studentul de azi.

Centrul Universitar Nord din Baia Mare se poate mândri acum cu încă șase Profesori Bologna:  Claudia Butean, Cosmin Sabo, Oliviu Matei, Zorica Triff , Delia Răchișan și Ramona Demarcsek.

Prima etapă a proiectului a constat în pregătirea studenților evaluatori, care au evaluat profesorii nominalizați de studenții din România. În perioada 28 februarie – 3 martie 2019, au avut loc atelierele de formare ale studenților evaluatori în patru centre universitare: București, Timișoara, Iași și Cluj-Napoca, la care au participat și 5 membri ai Ligii Studenților ”Pintea Viteazul”.

Studenții evaluatori au participat la cursurile/seminariile profesorului nominalizat. Aceștia nu au perturbat activitatea normală a orelor, după care au purtat discuții cu studenții. Ulterior, după o documentare suplimentară, studenții evaluatori au respectat o metodologie de evaluare suficient de complexă. Apoi au decis dacă profesorul  merită sau nu decernarea acestui titlu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.