Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș va participa la Conferința anuală a Asociației de Științe Etnologice din România (ASER)

Consiliul Județean Maramureș, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, va participa la cea de-a XIX ediție a Conferinței anuale a Asociației de Științe Etnologice din România (ASER), care se va desfășura la Primăria Bistrița și la Palatul Culturii din Bistrița, în perioada 23 – 25 noiembrie 2023.

În cadrul acestui eveniment de marcă în lumea etnologilor români, instituția va lansa numerele 86 – 87 al revistei de patrimoniu și memorie culturală „Memoria Etnologica”, care în 2023 a împlinit 22 de ani de activitate neîntreruptă. De-a lungul timpului, aceasta s-a transformat dintr-o revistă de folclor, într-o lucrare de studii culturale, devenind în prezent un document științific, catalogat atât în țară, cât și în străinătate, fiind evaluată  de către bazele de date internaționale Ebsco  și Copernicus, S.U.A.

Tot în cadrul conferinței, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, va prezenta filmul documentar etnografic „Breb”, realizat în anul 2022. Satul maramureșean a devenit cunoscut turiștilor amatori de vacanțe în locuri autentice, datorită cărții de călătorie dedicată Maramureșului, în special satului Breb, scrisă de britanicul William Blacker. Apoi Regele Charles, impresionat de bucatele tradiționale, de portul popular străvechi, dar și de pitorescul peisajelor și autenticitatea arhitecturală a locului, a decis să achiziționeze două 2 căsuțe tradiționale din lemn.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.