Ceaţă în Pasul Gutâi, vizibilitate redusă sub 100 de metri!

Ceaţă în Pasul Gutâi, vizibilitate redusă sub 100 de metri!
Vremea a fost  caldă pentru această perioadă. Cerul a fost acoperit. A plouat pe arii extinse. Cantitatea maximă de apă înregistrată (în  24 de ore): 25,4 l/mp Cavnic; 22,4 l/mp la Firiza;  21,2 l/mp, la Mara; 14,4 l/mp la Sighetu Marmaţiei. În zona montană înaltă precipitaţiile au fost şi sub formă de lapoviţă. Vântul a suflat la slab, la moderat. În zona montană înaltă vântul a prezentat intensificări de până la 72 km/h.
La această oră cad precipitaţii sub formă de ploaie în tot judeţul. Toate sectoarele de drumuri din Maramureş (naţionale şi judeţene) sunt umede.Pe DN18, în Pasul Gutâi este semnalată ceaţă (între km15 şi km42). Vizibilitatea este redusă sub 100 de metri. Comitetul Judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă. Se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă şi să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent. Se impune ca şoferii să renunţe, în zonele cu ceaţă, la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. În caz de staţionare a autovehiculelor pe marginea şoselei sau în apropierea benzii de rulare este bine să semnalizaţi prezenţa acestora prin aprinderea luminilor de poziţie şi a celor de avarie.
METEO
Valori ale temperaturilor aerului:4 grade Celsius în Baia Mare, Târgu Lăpuş, şi Ardusat; 3 grade Celsius la Fereşti, Leordina, Săpânţa; 2 grade Celsius la Borşa şi Vişeu de Sus.             
Meteorologii au prognozat că şi pentru astăzi vremea se menţine caldă. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse va ploua. Izolat cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15-20 l/mp. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.  Vântul va sufla slab, la moderat, cu intensificări la munte.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 11 grade Celsius, iar cele minime între 3 şi 6 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţa.
Termometrele indică,acum, următoarele valori termice: 0 grade Celsius la Iezer; 2 grade Celsius la Borsa, Dragomireşti şi Petrova;  3 grade Celsius la Târgu Lăpuş; 7 grade Celsius în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Săpânţa şi Ocna Şugatag.
HIDRO
Nivelurile şi cursurile de apă din judeţ au fost în creştere uşoară.Nu au fost semnalate probleme deosebite. Este prezentă, în continuare gheaţă la mal, pe râurile Vişeu, Ruscova, Mara, Lăpuş, Suciu şi Cavnic. Pentru următoarele 24 de ore, hidrologii prevăd că nivelul şi debitele râurilor vor fi în creştere. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.