Având în vedere inițiativa Consiliului Național al Elevilor de a organiza un protest cu scopul de a boicota simularea Evaluării Naționale care are loc în perioada 11-13 martie, Ministerul Educației Naționale precizează că simulările examenelor naționale au scopul de a familiariza elevii cu rigorile testelor pe care le vor susţine la finalul ciclului gimnazial și liceal.
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, spune că simulările evaluărilor naționale ajută la stabilirea nivelului real de pregătire al elevilor, atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în cadrul examenelor naționale.
Proiectul de ordin de ministru prin care a fost aprobată organizarea simulării Evaluării Naționale și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2018-2019, a fost dezbătut în cadrul Comisiei de Dialog Social din care fac parte reprezentanții elevilor, părinților, profesorilor și ai altor parteneri sociali, majoritatea susținând acest demers care vine în sprijinul elevilor.
În anul 2018, la Evaluarea Naţională din 150.603 candidați înscriși, 55.080 elevi nu au obținut nota 5 la proba de Matematică, iar 31.440 de elevi au luat note sub 5 la proba de Limba și Literatura Română.
Consiliul Naţional al Elevilor îndeamnă elevii de la simulare să dea foile goale în semn de protest deoarece, spun ei, probele nu le vor evalua competenţele, ci doar cunoştinţele memorate robotic, subliniind totodată că refuză să fie cobai pentru Ministerul Educaţiei.
Lasa un raspuns