VIDEO | Ce trebuie să știi despre simptomatologia coronavirusului, a gripei, dar și a unei simple răceli?

Ce trebuie să știi despre simptomatologia coronavirusului, a gripei, dar și a unei simple răceli?Simptomatologia de debut în cazul afecțiunilor respiratorii este asemănătoare, distinct în cazul virusului Covid-19 este dificultatea în respirație, dar și producția de spută.

Simptomele principale pentru coronavirus sunt febră, tuse seacă, dureri musculare, stare de oboseală, produție de spută, dificultăți în respirație, dureri de gât. Debutul unei gripe este asemănător cu cel al infectării cu Covid-19: febră, tuse seacă, dureri musculare, stare de oboseală, rinoree, dureri de gât.În cazul unei răceli, ca simptomatologie de debut al bolii, vorbim de febră  joasă, secreții nazale, strănut, durere de gât, nas înfundat. În cazul infectării cu coronavirus, perioada de incubație a virusului este de 1-14 zile, perioada de recuperare 2 săptămââni, în cazul gripei, perioada de incubație este de 1-4 zile, perioada de recuperare, o săptămână, iar în cazul unei răceli , incubația se face în 2-5 zile, perioada de recuperare fiind de o săptămână.

Transmiterea în cazul bolilor de tip viroze respiratorii  se face preponderent  pe cale aeriană. Pacienții pot infecta alte persoane prin picături de lichid eliminate prin tuse, strănut, vorbit, care intră în contact apoi cu mâinile, ochii, mucoasa orală sau nazală. Atât gripa , cât și Covid-19 sunt afecțiuni respiratorii și nu sunt tratabile cu antibiotic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.